top of page

Hvad skal du vælge - gulvafslibning eller gulvafhøvling?

En gulvafslibning benyttes, såfremt der er store hakker og ridser i gulvet. Det kan også benyttes, hvis der er farveforskel i lakken og træet, eller hvis gulvet er meget snavset. Efter en fuld slibning, kan man benytte præcis den behandlingsform man ønsker, da gulvet bliver som nyt. Hvis man derfor ønsker en ny behandling af sit gulv, skal man først benytte sig af en gulvafslibning, hvorefter man kan give gulvet præcis den behandling man ønsker, f.eks. lakering, oliering, lud eller særbehandling.

Men hvis der er store ujævnheder i gulvet og gulvbrædderne er skæve, kan det blive nødvendigt at komme længere ned i træet, end man ville gøre ved en almindelig afslibning. I dette tilfælde vil man snakke om gulvafhøvling.

Forskellen mellem gulvafslibning og gulvafhøvling er hermed, at ved en gulvafhøvling fjerner man meget mere træ end ved en gulvafslibning.

Til den traditionelle gulvafhøvling vil man bruge en slags knivblade til afhøvling af træet, mens til afslibning bruges sandpapir i forskellige korn afhængig af, hvor meget man vil fjerne af træoverfladen.

 

Hvad skal du vælge og hvorfor

Gulvafhøvling var noget som man benyttede sig af i gamle dage, men i dag er der stort set ingen, der vil afhøvle gulve, da man kan opnå samme resultat med en gulvafslibning og uden at skulle fjerne så meget af træet. Hos Lykke Gulvbehandling vil vi foretage en ekstra slibning, såfremt gulvet trænger til det og for at rette op på de skader dit gulv måtte have erhvervet sig.

I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt med gulvafhøvling f.eks. hvis der er meget beton eller spartelmasse på et trægulv og man gerne vil komme ned til rent træ. I disse tilfælde er det nemmere at afhøvle gulvet.

Efter en gulvafslibning eller gulvafhøvling skal der udføres en finslibning for at forberede gulvet til en efterbehandling som eksempelvis kan være lak, olie, lud eller sæbe.

Er du i tvivl om dit gulv skal afhøvles eller afslibes, så skal du kontakte os i dag. Vi har 20 års erfaring indenfor branchen og står klar til at rådgive dig.

Ring til os på
+45 42 90 37 12
bottom of page