top of page

Gør det selv tips til gulvafslibning

Som udgangspunkt kan man selv slibe sine trægulve. Hos mange byggemarkeder kan man nemt leje de nødvendige maskiner og købe sandpapir, skiver og net samt produkter til efterbehandling af gulvene.

Men har man ikke erfaring inden for branchen, vil vi stærk fraråde at gøre det selv, da det nemt kan ende med at være en dyr løsning. Mange af dem der vælger at gøre det selv, ender med at have en gulvmand på opgaven, da de alligevel ikke kan få arbejdet afsluttet som de havde ønsket.

 

Gulvslibning kræver erfaring og ekspertise

At udføre en gulvafslibning kan være meget besværligt for en uerfaren, og man kan risikere at ødelægge gulvet. Et trægulv har en lang levetid og det vil normalt holde til mange afslibninger, men det kræver at man fjerne så lidt træ som muligt ved hver slibning. Det er kun en professionel gulvmand, som kan slibe et gulv uden at fjerne unødvendigt træoverflade.

Styring af disse afslibningsmaskiner kræver teknik og erfaring, og gør man det ikke rigtigt, kan man nemt komme til at lave ujævnheder og dybe ridser og hakker i gulvet, hvilket kun kan repareres ved at slibe hele gulvet helt ned i niveau for at komme ned til et plant gulv. Dette betyder, at man skal fjerne et tykt lag fra gulvoverfladen og dermed formindske gulvets levetid. 

 

Hvordan sliber man trægulvet?  

Når man sliber et trægulv, skal man altid huske at slibe i træets længderetning. Afhængig af hvilken slags gulv det er, og hvad det har fået af behandling, skal man altid starte med det grove sandpapir, hvorefter man gå over til en mindre grov og til sidst et fint sandpapir for at fjerne ridserne efter slibningen. Men at vide hvilke sandpapir man skal bruge, hvornår og i hvilken rækkefølge kræver også erfaring. Man kan nemt komme til at bruge en masse sandpapir, og det koster mange penge.

De gulvafslibningsmaskiner der er til udlejning er ofte nogle dårlige maskiner og ret svære at betjene selv for en gulvmand. Mange gange har disse maskiner fået skade af uprofessionelle brugere og dette er med til at maskinerne virke uhensigtsmæssigt.

Ring til os på
+45 40 56 37 12
bottom of page