top of page

Hvad er ludbehandling

Ludbehandling bruges til at forhindre det naturlige gulningsproces i træet. Lud kan kun anvendes på nye ubehandlede eller nyafslebne gulve. Det kan bruges til behandling af alle slags massive trægulve, men pga. af træets forskellige farve og struktur vil resultatet selvfølgelig være meget forskelligt. Ludbehandling giver lyse trægulve et smukt, hvidligt udseende, samtidig med, at den naturlige struktur fremhæves og bevares.

 

Ludbehandling af trægulvet

Ludbehandling beskytter ikke gulvet mod snavs, skidt og slid og behandlingen skal derfor kombineres med enten lak, olie eller sæbe som topbehandling. Vælger man ludbehandling kombineret med lak, får man et stærkt gulv som er nemt at vedligeholde. Men der er mange som vil have den naturlige følelse af træet og de skal derfor vælge en kombination med olie eller sæbe. Gulve som efterbehandles med olie eller sæbe skal efterfølgende mættes ved at man vaske det jævnligt med sæbe. Sæben vil trænge ind i porerne og gulvet bliver mere og mere smudsafvisende samtidig med at træet bevare sin oprindelige og naturlige struktur.

Der findes to typer lud:

  • Nåletræslud

  • Hårdtræslud

Disse to slags lud fås i hvid eller naturlige/klar farve, og hvis man bare vil stoppe gulningsprocessen i træet er naturlud det rigtige valg, men hvis man vil have et lysere gulv, kan man vælge hvidludning.

 

Hør mere hos os

Hos Lykke Gulvbehandling har vi 20 års erfaring indenfor branchen, så er du i tvivl om du skal have ludbehandlet dit gulv, står vi klar til at rådgive dig og tage beslutningen sammen med dig ud fra hvilken slags træ du har og dine forventninger til udseende af dit færdige behandlere gulv.

Ring til os på
+45 40 56 37 12
bottom of page